Captain Hindsight Postar på Annas 2015-01-03

Intressant kommentar av Wolff. Måste dock hålla med BL om att detta är en “vänlig” heads-up till Hamilton. Wolff vill sätta lite press på Hamilton helt enkelt. Antagligen så vill man få hans namn på pappret, eller så är det ett sätt att påverka Hamiltons löneanspråk. Många här tycker att löneanspråken inte är något problem i F1, men jag delar inte den åsikten. Ingen vill slänga bort pengar i onödan även om stjärnorna har ett högt PR värde. Stallet ska sälja många t-shirts och kepsar för att motivera en löneökning på några 4-5 miljoner euro/år.

Intressant är också det att han säger att Alonso är första valet. Det är nästan en helomvändning gentemot det Mercedes tupparna sa tidigare i år när Alonsos flytt från Ferrari var som hetast. Lauda sa blankt nej och Wolff tyckte i oktober att Mercedes behöver stabilitet i stallet och därför vill man satsa på de två förare man har och att det vore idiotiskt att anställa Alonso. Känns nästan som att Wolff spelar lite fult och samtidigt försöker distrahera Alonso och McLaren med detta uttalande då de enl. rykten inte riktigt har dragit jämnt om hur kontraktet mellan dem ska utformas. Tror inte att Alonso är/kommer bli intressant för Mercedes framöver.

Bottas däremot har det bra just nu, men för att få en plats i ett toppstall måste han också köra bra nästa år. Wolff sa i samma intervju att han kommer inte hindra Bottas från ett kontrakt med Ferrari om han så önskar.

I veckan uttryckte Claire Williams i sin tur att Bottas blir kvar i stallet även efter nästa säsong då bilen visat sig vara konkurrenskraftig. Hon tror dessutom att Bottas vill det. Hon nämner att han börjat där och han verkar trivas i stallet och hon lyfter fram hans lojalitet gentemot stallet som en av anledningarna till att hon också tror att han blir kvar. Det Claire säger är säkert sant, Bottas har det säkert bra i Williams och han är säkert tacksam för det de har åstadkommit tillsammans. Men kommer Ferrari och erbjuder en årslön som heter duga så har jag svårt att tro att Bottas inte blir frestad att byta. Önskar Williams behålla Bottas får man fort som attan börja tigga till sig pengar för att kunna ge ett bättre bud än det som toppstallen kommer att komma med. Tveksam till om de hinner göra det innan juli/augusti.

Sen tror jag att om Räikkönen fortsätter köra även 2016 och Bottas blir kvar i Williams, och inte byter till Mercedes eller McLaren till 2016, så har han antagligen redan styrt ett kontrakt så han får Räikkönens plats när han slutar 🙂 Mycket önsketänkande här från min sida, men det är vad jag tror/önskar.