Captain Hindsight Postar på Annas 2014-12-22

Nu är det löning och jul och allt vad det innebär. Skönt att sparka av skorna några dagar och fylla truten med god mat.

På prat om löning så har nu Kimi fått en saftig julbonus. Enl. Lotus har man nu äntligen betalt Kimis lön. Ingen liten summa heller, årsinkomsten var blygsamma 6 miljoner euro per säsong, men hans bonusen som var resultatsbaserad utgjorde hela 30 miljoner euro. Kul för Kimi som nu har råd att köpa leverlåda, morotslåda och kålrotslåda som krävs för att få en fulländad finsk julmiddag.

Massa berättar också att det är lättare att samarbeta med Bottas. Enl Massa gillar båda ungefär samma setup på bilen vilket gör det lättare för båda. Enl Massa var det svårare med Alonso då han är väldigt aggressiv med framändan i sin körstil, en körstil som inte alls påminner om hans. Massa kommenterar (femtioelftegången nu?) också Alonsos flytt från Ferrari. Nu tycker Massa att Alonso misslyckades med att lyfta Ferrari och Ferrari i sin tur misslyckades med att ge Alonso en vinnarbil. Nu finns det väl lite olika åsikter bland oss här på bloggen om vad som är vad i Ferraris fall, men det vi flesta är eniga om är väl det att Alonso inte är oskyldig.

get (2)

Briatore kommenterar även han Alonsos stallbyte. Enl Briatore var man besviken på Ferrari. Enl Briatore så var Alonso och han själv mot införandet av V6orna i F1 och man ifrågasatte Ferraris val att inte använda sin vetorätt när man redan tidigt insåg att deras motor/bil inte var konkurrenskraftig nog att utmana Mercedes. Enl Briatore fanns det också en klausul som skrevs 2013 mellan gentlemännen Alonso/Briatore och Montezemolo. Klausulen innebar att om Ferrari inte kan leverera en vinnarbil så kan Alonso häva kontraktet med Ferrari. Gamla nyheter, men det kastar ev lite mer ljus på varför man misslyckades med att få till ett nytt kontrakt med Mattiacci..

Briatore var också missnöjd med Ferrari och deras rekrytering av kunnigt folk. Briatore menar att rekryteringen hos Ferrari varit bristfällig. Personligen måste jag väl hålla med Briatore på det sistnämnda. Däremot kan man väl inte anklaga Ferrari att det inte analyserat läget grundligt då man i princip har bytt alla chefer i stallet denna höst. Blir intressant att se om allt nytt folk får ordning på bilen.

Dennis har kommenterat det här med Alonso och hans klausuler. Enl Dennis finns det inga klausuler i det nya kontraktet mellan Alonso och McLaren. Alonso kör för McLaren utan möjlighet att ta sig ut ur kontraktet. Återstår att se hur det är med den biten 🙂

God jul till Anna och alla andra på bloggen!

get (1)

 • Captain Hindsight

  Otroligt fin sajt du skapat Erik! Imponerad av din beslutsamhet! Tack för ditt engagemang och din vision om att skapa en plattform för sporten. Du borde närma dig Eje och Marcus! Se om du kan få ett litet snack med den svenska stjärnan vore trevligt! Tror inte Marcus är så omöjlig att ha att göra med 🙂 Världen är liten och jag är rätt säker på att han läst dina diskussionerna på de andra “forumen” 🙂 Om du vill synas mer så skulle jag också tipsa dig om Twitter. Jag är ingen Twitter användare, men vad jag förstår så kan man där “länka” samman dina kommentarer med Marcus konto/inlägg. Han har ju en bredare skara anhängare, vilket är bra.

  • Erik Selander

   Gått med i Twitter som person och i ett annat konto som Företagare. Det har aldrig funkat. Skall så klar ha din åtanke uppe även i detta ärendet. Har visat sig att F1 är den enda avkoppling jag lyckats ta mig från arkitekturen med. Det är en delförklaring. Det motiverar mig i alla fall att ta den tid det tar från det dagliga arbetet med arkitektur och faderskap till en fullvuxen son.

   Jag uttrycker mig så här i relation till min roll som arkitekt mycket medvetet. Jag kommer ifrån motorsporten. Avsikten vara att designa motorcyklar professionellt. I den utvecklingen fann jag mitt ursprung, som är farfar, far och två farbröder som är husbyggare. Motorsporten är ändå allra innerst i mig och att söka ändra synen på motorsport i Göteborg och i Sverige är målet med att naturligare och naturligare koppa min karriär med min natur som motorsportare. Jag vet att du kallat dig för ambulanspersonal, “Captain Hindight”. Jag är snickare och utbildad vid Chalmers arkitektur.

   Min håg står främst till Stefan “Lill-Lövis” Johansson. Vet inte ännu. Har kört mellan banor och klubbar med reservdelar i tio år. Ett glapp där, som du ser,, mellan att sälja delar till motorcyklar och att ta kontakt med “Lill-Lövis” 😀

   Du är väl med hela vägen, “Captain Hindight”, utgår jag ifrån!!! Målet är att då ekonomin tillåter skall jag sitta och rita i ett kontor med en gatulokal. I den gatulokalen vill jag ha ett motorsport-kaffe eller en motorsport-bar, beroende på vem jag hittar som driver den. Den här iden är ett decennium gammal. Jobbat i “7an” här i Göteborg. Ett större gatukök. .

   Att så här koppla arkitektur med motorsport är ett medvetet grepp åt båda hållen och bara den jag är.

 • Ghostface

  Gott Nytt År 2015 Erik och alla ni andra

  • Erik Selander

   Ghostface!! Hoppas att gänget så småningom är eniga med mig om att ge dig permanent Guldpass här. Rädd att hamna i ställning och föröda karaktären av alla fans sida. Du var Föööörst! Gott Nytt År!